Posts

Showing posts from September, 2012

Cara dan Tips Nak Naikkan Earning Says.com

Image
Hai.. korang semua. Hari nie aku nak ajar korang cara nak naikkan earning says.com korang.. Well aku bukannya arif sangat bab nie..tapi yang aku tahu, aku ajar yang tak tu kalau korang tahu tolonglah ajarkan ye ! Aku nak ajar korang pom sebab ade orang mintak tolong ajarkan, so tak salahlah kan ? Shahirah yang mintak tolong dengan aku. Tak caye ? Nak bukti nya ! See < I dh cakap tapi tak caye. 
OK LET START !!!
1. First korang tekan dekat SPECIALS tu untuk iklan ..

Nampak tak sye petakkan tu ?! OK tekan dekat situ ye.. 

2. Korang pilih mane - mane iklan yang ade di situ

Yang anak panah tu la iklan dia... 
3. Then korang tekan dekat iklan tu ! .. dan diaaaa.... akan jadi macammm nieee....

Jadi macam nie.. korang tekanlah broadcast tu..  *Note : korang akan 20 sen kalau seorang klik link korang macam link nie >>> http://sy.my/27x2 .
5. Lepas tekan Broadcast tu . dia jadi macam nie ..

(dah tak tahu nak explain cam mane yang nie) korang boleh kustom sendiri message korang tu.. …

ChurpChurp aku ?!

Image
Assalamulaikum.. Setakat nie duit ChurpChurp aku dah mencecah RM18.50 sen . Banyak tak ?  hahah ye aku tau TAK banyak. Memang ah tak banyak kalau takde orang nak klik ? Dah aku tak pemes sapelah yang kenal ? Nak tolong klik pon susah .. Hurm.. tapi aku bersyukur sebab daripada x de langsungkan ? Azam aku bila dah cukup duit , campur sekali dengan duit ChurpChurp nie aku nak beli  Kamera Nikon d3100.. Korang tau tak seumur hidup aku tak pernah pegang kamera cam gini.. Ish aku kalau tengok orang pegang kamera nie..rase mcm nak rampas jer,,, tapi aku masih waras lagi kan .. So tak delah sampai macam tu. Aku memang berharap sangat kalau ade orang nak kasi aku hadiah kamera nie.. Second-hand pon jadilah kan... Kalau nak harapkan mak dan ayah kau ? Lambat lagi, sebab abang2 aku kena pakai duit banyak sebab diorang study .. So banyak kena pakai duit... Hmm aku ade join contest untuk dapatkan kamera nie tapi tak menang... So redha jelah.. walaupon dalam hati aku kata nak sangat! Sapelah yang …

Sahabat Sejati !

Image
Istimewa untuk semua rakan2 ku !!!

Mak Usu ?

Image
Hai .. Asslamualaikum..Cousin aku dah dapat baby baru .. muda 2 lagi dah ade baby sendiri.. nak tahu berape ume mase dia kawen ? !7 baru weh.. tu pom x lepas exam SPM. Result pon x keluar lagi.. .. Dapat tau ade baby dalm perut mase dia umo 19 tahun.. See ? Mudakan.. Mak sedara aku tu baru umo 39 tahun (ibu si nurul yang kawen nie) .. Mak aku 46 tahun cucu pon tak dapat lagi.. kuakuakua.. Macam pelik je. Tapi tak pelik pon sebab mak nurul pom kawen awal gak.. tapi mase tu mak dia umo 19 tahun. KIra oklah kalaiu zaman dolu II kan ? Zaman sekarang bila kawen awal je, mesti orang pandang pelik . Sebab salah kite jugak, budak2 sekarang (termasuk aku) nie dah macam2 perangai . Susah kita nak jangka, jiwa budak remaja memang susah nak kawal.. Tapi kalau kita didik dengan didikan agama yang elok , eloklah jadinya kan ? Kawen awal senang .. Dpat hindar dair benda2 yang tak elok tu.. Maksiat, bunag bayi ape semua kan ? Syaitan menangis tau kalau kita mendirikan masjid nie .. So cepat2lah kawen…

Suami Aku Ustaz ?

Image
*uhuk uhuk* ..Wooo... Best ah novel Suami Aku Ustaz nie . Aku tak bace habis lagi lah sebab aku tak beli buku tu. Aku baca dalam tenet je.. Dalam tu sampai bab 25 je.. Kawan aku ade novel nie cume ade orang lain pinjam .. So tengah tunggu turn la nie.. Bestkan kalau boleh dapat suami ustaz ?  Hehe berangan je aku nie. Kalau dapat jodoh dengan ustaz, ustazlah . Untung woii.. Dapat membimbing aku yang jahat kureng baik nie.. Hehe.. Ok tak lawak.. Kalau korang nak bace tekan link kat bawah nie ! 
Suami Aku Ustaz ?
*Rajin - rajinlah ye komen.. Satu pon jadilah.