Posts

Showing posts from October, 2012

Pengalaman Baru #2

Pertama aku cucuk satay 100 cucuk .. Banyak tau .. Kedua aku pergi meniaga satay nak kata  meniaga tuh taklah sangat sebab aku nie kerja macam .. Orang order satay..aa lepas tuh pegi hantar kat rumah dia pastu bakar satay kat rumah die..Rumah yang orang order satay tu india die buat birthday party untuk  anak die, kaye d0wh tapi order satay 1000 cucuk jer.. Ape kehe ! .. So, oleh kerana aku meniaga satay n cucuk satay so aku dapatlah gaji dowh…. Gaji aku just RM13.50 jer…*meniaga n cucuk satay *sorry kalau ayat berbelit .. Takde idea n x larat nak tulis panjang2 *
Ngeee~ #Repost .

Pengalaman Baru #3

Image
Mase hari Jumaat minggu lepas mak aku balik dari hospital.. Dan disebabkan mak aku operate perut dia, dia x boleh nak buat kerja.. So aku adik- beradik tolong buat kerja mak aku. Kalau aku dan kakak aku tolong masak, abang aku tolong tidur, main computer, online , tengok tv and and tolong tengok . Pon boleh.. Haha mase hari sabtu hari tu kan aku masak, aku masak gulai darat. Semuanya aku buat sendiri * k tipu * aku buat 90% dan 10% lagi nenek aku sambung buat.. Fuhhh senang gak la.. Tapi mencabar, sebab ? Kan baru first time buat gulai - gulai ni. Dulu jangan harap aku nak tolong mak aku masak2 nie.. Dulu aku malas, now aku bukan rajin tapi terpaksa kena tolong. Ngee~
Ahakss nampaknye lepas nie aku dah boleh kahwin .. *eee gatal * .. and, and kalau boleh nak BAKAL SUAMI AKU USTAZ .. HUHU *perlu ke CAPSLOCK ? * Ngeee~
#Repost

1st Giveaway by me

Image
Hai... Terasa macam nak join Giveaway lah kali nie, sebelum aku ade join.. tapi humm x menang pon. Takde rezeki untuk aku kot. hehehe.. So kali  nie aku harap sangat dapat menang... Syarat2 dia senang jer... Klik link tu wokeh !!!! untuk join !

Melancong ke Melaka ..

Image
Aku pergi Melaka ni pun dah lama dah, dah berabad (tadelah sampai berabad, action je lebih) ..nie pun tergerak hati nak update pasal aku pegi sini, mase duk godek- godek computer petang tadi.. Tahun lepas, kalau tak silap aku pergi Melaka... Mase aku darjah 6.. Tapi badan mcam ade anakk satu.. Fuhh.. ><..  First time aku pegi Melaka.. Tu pun ikut rombongan sekolah mak aku pegi lawatan, kalau tak kepunan lah aku nak pergi sini.. Kitorang pergi A' Famosa, Melaka River Cruise, dan banyak lagi tempat II yang menarik.. Mase aku pergi A Famosa nie, diorang ade buat majlis ape ntah... Lupe nak tanya.. Tapi pasal contest mekap hantu aku rase.. Serammm, padahal pagi je mase tu..  Fuhh mekap dia memang menjadi, ( aku taknak puji lelebih, kang ade org tu Riak plak ) hehehe.. Aku ade bergambar sekali dengan hantu II tu, tapi gamba tu dalam computer.. Nanti sempat aku repost semula entry ni.. Jom layan gambar kat bawah nie.. Layanssss