Minta Allah Tunjuk Jalan

Life without rain is not A Life
Assalamualaikum, aku sekarang tengah dalam dilema dan konfius nak pilih yang terbaik untuk aku. Aku suka diri aku  yang dulu, dulu bila hati dah determine nakkan sesuatu kau kata lah ape pon aku still takkan terpengaruh dan akan tetap dengan pendirian sendiri . But now, makin makan cakap orang, asyik iyakan ape orang kata , selalu anggukkan walau benda tu sebenarnya hmmm. Entah la, bila dah self esteem jatuh semua benda kau buat kau rasa x sure betul ke kau punya plan, decision , semua lah, sampai kau rasa dah tak percaya dengan kebolehan dan keputusan kau sendiri. Aku mintak Allah tunjuk jalan terbaik untuk aku, aku harap impian aku selama ni dapat capai jugak regardless ape orang kata, cuma aku perlukan kata - kata semangat  dan dorongan, untuk lalui semua ni. You know what because THE STRUGGLE IS REAL .  Kawan ade pun tak boleh buat ape, sebabnya sama -sama alami perkara yang sama. The only one way is to make dua and hoping for the best for your future. Aku harap la lepas ni aku boleh dah yakin dengan diri sendiri , tak lagi asyik bergantung dengan pandangan orang , sebab ni hidup aku. So it is up to me, what kind of life I want to live for. Hanya pandangan mak ayah je aku nak dengar , sebab ape yang aku buat ni memang untuk mereka. Hidup mati aku untuk parents aku, I love them so much. Even I was hardly express my love towards them, shy sebenarnya   . Apepun biar lah mase dan takdir yang menjadi penentu masa depan aku, aku hanya boleh harapkan yang terbaik untuk diri. Moga Allah tunjuk jalan.


Sekian. Thank You for reading.


Kind regards

-Ju-

Comments

Popular posts from this blog

Update

Allah Tidak Pernah Salah .