Thursday, 24 January 2013

Kahwin Anak Datuk ?

Abng Google ..



Assalamualaikum w.b.t .. Last aku update blog 20 December tahun lepas .. Lame kot ! Haha .. Malas, takde cita nak kasi tau and and takde mood nak update .. Takde mood maybe sebab takde org pon yang komen entry kita and takde orang pon lawat blog kita  .. tsk.. tsk . :( . Takpe takpe maybe sebab cara kita menulis menyebabkan takde org nak datang blog kita atau aku sendiri yang tak promote blog aku .. Maybe kan ?! Takpe kita reghdo ..

Abg Google ...


Abg Google ...


Ok , jauh sangat dah aku melalutkan ? .. Back to the tajuk tadi, kahwin anak datuk ? Apa tu ? alaa nikah dengan anak datuk lerr .. sape tak nak kahwin anak datuk khen ? Cerah mase depan wooo .. tapi kalau anak datuk pon, tapi perangai cam harem je buat ape khen ? Baik kawin dengan bangla je .. Yelah anak datuk pun bukan semuanye baik, ade yang jenis minum air kencing syaaiitoon .. Kaye kann .. memang ah .. Kadang, kalau yang pompuan tu , harap je anak datuk, tan sri, dato' seri... whatever lah kan .. tapi pakain mengalahkan orang miskin plak .. TAK CUKUP KAIN .. Kata kaya tapi .. kain baju pon x leh nak beli yang CUKUP KAIN tu ...Apa nak jadi daaa.. Here, ada  aku list kan beberapa perkara yang aku tak suka pasal perangai segelintir anak orang kekaya nie ..
1. Sombong
2. Tak reti nak hormat orang
3.  Diorang kata kerja kilang nie takde class and untuk org2 yg tak berpelajran je kerja kilang .
4. Suka memilih kawan.. Contoh, nak kawan dengan orang yang SETARAF, CANTIK, and TAK KOLOT ..
Tu je setakat nie perkara yg aku tak suka pasal perangai segelintir anak orang kaya .. Aku tak kata semua anak orang kaya cenggitu .. Ade jugak yang ramah dan baik hati kan .. :)


Abg Google ..

Ok lah, sekian saja tinta ku .. Bye Assalamualaikum w.b.t

Thursday, 10 January 2013

Luahan hati di petang hari .

Assalam .. Lame jugak aku menyepi kan ? Mood aku sejak kebelakangan nie memang sedih.. Kalau korang jadi aku, mesti sedih.. Yelah kan aku baru pindah sekolah, memang sayu je nak tinggal kawan2 aku yg memang baik sangat dengan aku .. And pasal sekolah baru lak .. Sekolah okey je . Cikgu pon okey gak .. Tapi kawan je yang KO sikit, adela  jugk la yang kawan dengan aku.. Tapi cam hmm .. Aku tak nak ah cite, nanti kang dapat dosa kat aku x pasai - pasai sebab bukak aib orang kan ?!! Cukup biar aku dan "DIORANG" je tahu kan.. Kwn sekelas ngan aku memang x ramai langsung, tapi kalau kawan x sekelas memang ramai.. Sebab mostly kawan x sekelas ngan aku peramah .. Yang sekelas sekali pon ade yang peramah dan ade yang kureng .. 

Minta Allah Tunjuk Jalan

Life without rain is not A Life Assalamualaikum, aku sekarang tengah dalam dilema dan konfius nak pilih yang terbaik untuk aku. Aku suka d...